UL

Som dansk producent af motorkontrollers og elektroniske kontaktorer er Eltwin blevet kategoriseret under UL 508 (UL Standard for Safety for Industrial Control Equipment). UL 508 definerer de krav, der omhandler start, stop, reguleringskontrol og beskyttelse af elektriske motorer og tilsvarende udstyr. Vi har også valgt at vores produkter bliver testet efter de canadiske myndighedskrav. Vi har derfor opnået tilladelse til at forsyne vore produkter med ”C UL US LISTED” mærket.

3 typer af certificering

Oftest omtaler man et produkt som "UL-godkendt", men godkendt (approved) er en fejlagtig benævnelse. For at være korrekt skal man henvise til den gældende type af certificering, som lidt frit kan oversættes til:

1. Listing (UL Listed)
2. Klassificering (UL Classified)
3. Anerkendt komponent (UL Recognized Component)

Mærket angiver, hvilken type certificering produktet har.

UL er udelukkende en produktcertificering, hvorfor produkterne er underlagt inspektion. For at kontrollere at certificerede produkter forsat opfylder de stillede sikkerhedskrav, laver UL regelmæssigt uanmeldte fabriksbesøg, hvor man inspicerer produktion og prøvning og eventuelt tager produktprøver for testning i egne laboratorier.

Som leverandør til Eltwins UL godkendte produkter vil man blive bedt om at levere dokumentation for godkendelsen feks. en CoC.